onsdag 15. juli 2009

Forberedelser til "fullt hus og stormende jubel" !

Idag har jeg virkjelig sprunget rundt som en tornado i huset. Det slår aldri feil og jeg gjør alltid det før jeg skal ha folk. (... høres ut som om jeg springer rundt fordi jeg må rydde fort å det flyter nå hihi, men det er virkelig ikke er grunnen...jeg er bare slik) Jeg prøver hver gang å love meg selv å ikke stresse, men nei da... det slår aldri feil... Jeg springer rundt... flytter noen millimeter på tingene for endte gang, fikser litt på pynten på kaka, retter på putene... Det erganske plagsomt det skal jeg ærlig innrømme. Men nå skal jeg snart sette meg ned å bare nyte.For alt i alt så er det likevel en veldig herlig følelse når alt bare føles som det er klar og en virkelig kan sette seg ned å bare heve beina på bordet (...eller en kan jo ikke heve beina på bordet for det skal en jo kunne speile seg i hihi)


Apropo glassbord og andre glassflater så må jeg virkelig bare komme med et supert tips om det jeg kaller for et vidundermiddel. Nemlig den gode gamle nylonvasken. Jeg bruker den til å vaske vindu (aldri mer nal joho!), vaske glassfat, stettfat, skitten dataskjerm, speil ja også glassbord som jeg nevte med mer, og etterpå formelig skinner det. Den er helt genial! Jeg blander den ut med vann i ei bøtte,tørker en gang med våt fille og går deretter over med ei tørr fille beregnet for glassflater. Enklere kan det ikke bli. Ikke er den dyr heller og den er drøy i bruk:)


Jaja, det var dagens anbefaling og tips fra meg:) For andledningen så har jeg altså gått til innkjøp av friske blomster (jeg er ikke så heldig som mange av dere som har så mange nydelige roser i hagen, jeg har derfor planlagt et rosebed i hagen)!


De friske skjønne blomstene liker jeg å dele opp å pynte med i små lekre vaser eller flasker rundt om i hele huset, det ser så rent og lekkert ut:) I gangen har det også kommet en liten rose, og en ny rosa matchende hardangerduk. Ny og ny, den er ny for meg men er jo egentlig gammel da. Det liker vi. Den har tilhørt min kjære sin mormor, men jeg vet ikke hvem som har sydd den. Nydelig er den iallefall:)Sikringskapet som vises i bakgrunnen har jeg planer om å male med tavlemaling, tror det kan bli skjønt. Kanskje jeg må til innkjøp av tavlemaling til helgen:)Nå skal jeg snart gå å lage klar kyllingpai til imorgen, er så greit å lage klar på forhånd så er det bare å hive inn i ovnen rett før gjestene kommer. Ønsker dere alle sammen en nydelig kveld:)


13 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

Skulle tro det var meg du skrev om hehe..
Akkurat sånn er jeg og. Stresser ogløper rundt !!!
Og hver eneste gang får jeg klar beskjed om å roe meg ned.. men tror du det nytter ???
Jeg klarer det bare ikke ;) Har alltid vært sånn og kommer nok alltid til å være sånn....

Jeg bruker og nylonvask. Kjempeflott til alt av vinduer :)

Klem,Kari

Josefine sa...

Ja dette hørtes kjent ut! Har man tid så er det jo veldig kjekt å pynte til gjestene kommer:) Høres ut som det skinner hos deg nå! Og så fint du har pyntet til gjestene dine. Lykke til med besøket! Stor klem

Stine sa...

Aldri hørt om nylonvask før jeg gitt! Bruker den blå glass-jif-en på glassflater og speil jeg, den etterlater ikke striper :) Nydelige roser forresten.

Sommerklem fra Stine :D

Prinsesse Elin sa...

Hallo snuppa mi.
Forberedelser til i morgen. Morgen er en viktig dag. 26 år til så er du 50. Tenk på det du. he he
Håper du koser deg når du suser rundt som en hvit tornado.
Var på smak å kjøpte sjablong til bade roms døra. BAD. Min oppgave i kveld blir å få det opp på døra og stappe noen maileg soldater. he he en ide jeg plutselig fikk. Jeg digger de men jeg finner ikke slike dukker så jeg kjøpte finger dukker men de må stappes slik at de kan stå oppreist.
Ellers blir det å kose seg hjemme. Vi må rett og slett nyte resten av uken + neste for da er det slutt på ferien. Gleder meg til det og jeg:O)

et kjært hjem sa...

Supert vasketips, det skal jeg prøve :) Jeg er litt stresset jeg også når det kommer besøk...kanskje det er en jenteting :) Nydelige roser!

Datt sa...

Du har det jo så fint, trenger vel ikke noe tornadostyring du! Her ser det soregel ut som om jeg akkurat har hatt besøk av en tornado... hihi...

jordbærpiken sa...

Så fine bilder! Jeg er akkurat som deg... Stresser og løper rundt hver gang vi skal ha gjester. Kan ikke noe for det! Mannen blir stressa han også, og klager over det hver gang. :) Men vi må nok bare innse at det er slik jeg er.

Har aldri brukt nylonvask før, men det skal jeg jammen prøve neste gang jeg skal vaske vinduene! Hvor får man kjøpt det?

Bjørkis...... sa...

Det tipset skal jeg prøve, masse glassdører og bord i huset som jeg føler aldri blir rent. Skal løpe i butikken å kjøpe nylonvask nå..... Ha en fin kveld, den blir nok knall.... Hilsen Bjørkis......

rod i hob sa...

Nam nam -kyllingpai hørtes godt ut. Ny oppskrift?? E veldig gla i alt med kylling :-) Eg får forhåpentligvis og besøk te helgå, då tenke eg kylling og potetform....! (Då sprekke iallefall slankekuren)

Så kjekt med ny-strigla hus! Eg og like det når eg får besøk, men eg trur eg stresse litt mindre med det...

God helg Kos deg med besøk, -åsså hb eg at dei e frå england så du kan praktisera ålgård-englandsken din litt ;-) Tjihiii!!

Hanne sa...

Så nydelig du har pyntet, også så vakkert med roser i små vaser.
Takk for tips til vindusvask, husker min mormor brukte det. Skal kikke etter det i butikken. Ha en flott fest.

irene sa...

Hihi Monica.. eg må bare le litt av deg og ;) huske kossen du va når du bodde hjemma på ålgård, å romme ditt så ut som ett bombah..hus :P å du hadde laga deg sti fra døra te sengå di ;)
ha ein fine dag å gratulera med dagen ennå ein gang.. håpe du har kost deg masse idag å fortsatt kose deg såklart ;P
klem fra Irene ;)

moni sa...

husj irene, den tiå snakke me ikje om... hehe... nei det e mye som har endra seg og eg har nok blitt litt i øvekant vel opptatta av det. kanskje forde at eg var så rodite av meg som ungdom hihi:) Jaja, godt e d at me forandre oss me tiå:)

Rådyrveien sa...

Hei'sann!
Stakk innom siden din og har lest litt og kost meg. Fin side du har. Jeg er også tilhenger av Nylonvask. Særlig til vinduene. Den er bare helt utrolig. Kan dessuten også vaske i direkte solskinn uten at det blir skjolder. Det er jo supert.
Tilsetter gjerne litt Salmiakk i vindusvannet og jeg for ekstra effekt. Det er bare knallbra!
Ha en fin dag!