onsdag 10. juni 2009

Gamle skatter

Det som andre kanskje kaller skrot, pleier jeg mange ganger å kalle skatter, og når jeg går i bruktbutikken er jeg som regel i himmelen. Det er utrolig mye vakkert. Men jeg føler prisene har steget nå, i takt med trenden kanskje?


Har hatt lyst på hekleteppe lenge. Dette skal nok få ligge på en seng på et gjesterom i fremtiden,når jeg har kommet så langt å få lagt det istand. Foreløpig får det pryde stuen min litt. Kunne jo ha helket et selv, og det tror jeg nok jeg må gjøre etterhvert, men når en kommer over så fint håndarbeid, så kan en bare ikke gå forbi det. Iallefall ikke når en får det for en slikk og ingenting, siden damen i butikken bare var vikar og det ikke var prislapp på. Håndarbeid burde jo virkelig verdsettes, spør du meg!! Nydelig er det:)

Har lenge lettet etter et håndspeil som jeg husker så godt min mormor hadde. Du og du jeg husker jeg beundret hennes vakre speil når jeg var liten jente. Og nå fant jeg noe lignende, søtt og romantisk. Dette settet har jeg lyst skal ligge å pryde enten badet eller soverommet. Er ikke helt enig med meg selv enda, så vi får vente å se litt!:) Så nå kan fruen se hvordan hun ser ut bak på håret også:)

Den danske salmebok var jo bare et "must" på skatollet. herlig slitt:) Nå har jeg både gamle misjonsbøker, sanger for strengemusikk og danske salmebøker. herlig:) jeg kan synge for full hals nå jeg;)Nei, nå skal jeg kikke i de gamle albumene med bilder som min mor hadde med seg da hun var på besøk idag:) Jeg er så heldig å få låne dem, så skal jeg kopiere opp noen:) Bildene har jeg noen planer med og jeg gleder meg til å få "satt dem ut i live"!
Ønsker dere alle sammen en nydelig onsdag:)


10 kommentarer:

LYKKEBO sa...

Så mye fiiint! Nydelig teppe! Enig mange "gamle" skatter der ute! Og ekstra kjekt når man får tak i dem:)

Klem

jordbærpiken sa...

Så fine ting du har kjøpt! Det teppet var jo helt nydelig. Minner meg om mormor. :)

Guttemamma sa...

Det fylles med skatter hos deg,nydelige saker altså!!! Hekleteppet mitt vokser det og,men går jo så i perioder om jeg hekler eller ikke...ha en fin kveld du!!
klem

Datt sa...

Wæo, for et nydelig teppe, heldig du ass!! ;) Likte det speilet og børsta også, et slikt hadde tatt seg meeget godt ut på det blank-hvite nattbordet jeg har på badet! Noe nytt å jakte på! :D

Magny sa...

herlig...*****

Linda sa...

Så fint at du tok utfordringen!
Så ble jeg litt bedre kjent med deg!
Så mange flotte skatter du har her!
Nydelig heklet teppe du har fått tak i!

Klem Linda

Grip dagen sa...

Fikk du det hekla teppet billig?!?
De pleier å prise slikt håndarbeid kjempehøyt på brukten!
Jeg var på samme butikk i Egersund i helga. Der kostet et heklet sengeteppe 1200,-. Tipper det ikke er det du har betalt...?

Jeg var på loppemarked også i Egersund. Jeg og minste tippa. Ho var en racer på pruting. Jeg var helt målløs... Ja, nå har ho jo vært med meg endel på denslags, men jeg våger IKKE å prute. Så ho har ikke det der fra meg.
Jeg kjøpte litt kjøkkenutstyr. Har ingen bilder av tingene, de ligger på hytta.

Jeg har for tiden utallige håndarbeider gående samtidig. Noen kan jeg bare lage på syrommet, andre er lette å ta med seg ut. Jeg har også forenings-håndarbeid. Det er noe som er så lett at enn ikke trenger å tenke - bare skravle. Nå strikker jeg kluter.

Må visst stoppe. Det begynner å se ut som en stil. Du er vel forsynt med lesing nå om dagen... He, he.

Mange klemmer fra Marit

Nostalgia sa...

Takk for hyggelig hilsen inne hos meg :-)

skjønner at du er akkurat som meg ; Loppegal og ser nytte i det som andre kaster :-)

Det sengeteppet var virkelig nydelig, der har du vært heldig !

Klem, Nostalgia

Margrethe sa...

Et slikt gammelt sett med speil og børste hadde min oldemor også. Dessverre er børsten blitt borte, men speilet har jeg arvet, og jeg synes det er kjempeflott!

Nydelig sengeteppe du har funnet også! Og jeg er enig, bruktmarkedet er ikke hva det engagn var prismessig. Det er vel markedet som rår?

Uansett, det er fortsatt mulig å gjøre noen kupp, og det har jo du gjort denne gangen. Flotte ting.

Hilsen Margrethe

Ida sa...

Åh, du finner bare de lekreste saker altså! Kjempefint det teppet - og i dag gav du meg jammen en ny idé :-) Jeg måååå bare skaffe meg ett qiult teppe (har allerede sett meg ut ett.. hihi!) og hive i setet av sofaen - ser du har gjort det samme ! :-)
Kjempesøtt det børste og speil settet ditt ! Og tuuuusen millioner takk for så søte ord- blir jo nesten helt rød i toppen her :-) Setter veldig stor pris på det - det skal du vite :-) Lyser opp dagen min du ;-D Takk!

Mange klemmer fra Ida