torsdag 11. juni 2009

Før/etter

Trapphullet er endelig ferdig malt og stæsjet og om jeg får si det selv så syns jeg det ble litt av en forandring. Jeg er rett å slett super fornøyd. Må vise dere et etterbilde først, for jeg kan jo ikke begynne med det fæle før bildet proppfullt av furu, uff... det gjør jo rett å slett vondt i øynene og se på det. (det er mesten så gale at jeg slettes ikke har lyst å legge du ut på bloggen vettu... hihi, men det er jo litt gøy å se forandringen da)


Nå er riktig nok før bildene helt ustæsjet, for jeg kom jo ikke på at det kanskje var en ide og ta før bilde før jeg hadde ryddet bort pynten. Så før bildet er rett å slett så enkelt å greit som furu furu furu så langt øyet kan se.


Det var litt vanskelig å ta bilde av hele trapphullet, så det er mye større enn det faktisk ser ut, og det er mye dere ikke ser på hverken før eller etter bildene. Den ene veggen er veldig høy og stor, og det er på den veggen jeg har planer om å henge mange gamle bilder av familien på både min og min kjæres side litt usystematisk (det som jeg nevnte tidligere i et innlegg)


Først ble det tatt på kvistlakk, så malet med grunning og deretter to strøk. Vi brukte vannbasert maling, og det er jeg kjempeglad for. Da slapp vi den fæle lukta og det var så enkelt å greit atte.


Litt "pottel" var det jo, det skal jeg ærlig innrømme, men jammen meg er det verd det. Og jeg kan ikke bli lei allerde nå, for jeg har et helt loft i furu, og det inkludert tre soverom... (hvorfor i all verden var det så populært med furu før??!?...sukk..)Nå skal jeg male videre i gangen, det er riktignok tapet da, så her kan jeg bare rulle i vei:) Blir nok ikke ferdig med det første for her er det mye som trenger et malingsstrøk eller to:) Men det er gøy da, også blir en jo så glad når en ser hvor forandret og flott det blir, helt herlig.


Så på med full musikk, igang med maskeringstape igjen og så er det frem med rullen. Her skal huset bli hvitt, hvitt og atter hvitt.... senere ikveld har jeg planer om å male et speil og kanskje noen rammer og en knagg og litt smådiverse som jeg vil pynte med i den nymalte gangen. Gu hvor herlig det er å ha ferie dere, og nå skinner solen også;)
Ønsker dere alle sammen en nydelig dag:)

24 kommentarer:

Liv Elin sa...

Så herlig forvandling ! Det er virkelig fint med hvitmalt panel - en kjempejobb dere har gjort !

Så koselig at du stakk innom bloggen min da! Kjøkkenbenken har vi fått i innflytningpresang av sviger da vi flyttet inn i huset for ca 12 år siden - så dennne er nok desverre ikke tilsalgs nå tror jeg. Det var en lokal møbelsnekker som lagde denne.
Men det finnes nok mange lignende benker rundtomkring - de er jo så populære nå!

Ha en flott dag
hilsen fra L - Husrom & Hjerterom

aase sa...

Urtolig hva maling gjør, det ble jo rålekkert da!! Gleder meg til å se resten.

Villa Kos og Kaos sa...

Det vart jammen bra fint!!
Men litt av en jobb da! Det vet jeg av erfaring, men som du sier: absolutt verd det!
Så er det så mye lettere å finne arbeidslyst til andre prosjekter når man ser hvor lekkert det faktisk blir!
Kos deg videre med malingen din du!

Klem,klem
G-C

lottens vita och gröna sa...

hallå miicka, tänk vad den där vitpenseln kna trolla och du verkar ju ha ett eget trollspö med, såååååååååå fint arrangemang!
ha en go dag! varmkram lotten

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Sååå fint det ble!! Uff, jeg har et slikt trappehull jeg gjerne skulle ha malt jeg også.. Furu og furu der også :( Men for en jobb! Men når man ser resultatet hos deg er det veldig fristende da. Ble virkelig kjempefint! Så flink du er som setter i gang med å male enda mer, blir helt anpusten bare av å lese det jeg, hi hi :) Stå på!!

jordbærpiken sa...

Oi, så fint det ble! Snakk om forandring da! Du er veldig flink til å male. :) Lykke til videre med malingskosten!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är tur att det finns vit färg. Vilken skillnad!! Nu är det hur vackert som helst, och en sån söt älva det sitter på hyllan.
Kram till dig
AnnaMaria

Helene sa...

Ingen tvil om at forandring fryder. Litt maling+endel jobbing da, kan gjøre store underverk;o)
Dette ble kjempefint!

tinemor sa...

Du og du så flott det ble!!!
Litt av en jobb dere har gjordt.
I now!
Men det er jo så verd det når en ser det superflotte resultatet.
Klem

Datt sa...

Wåo, det var litt av en forskjell!! Å du hadde rett i furu, furu, furu, men da blir det også ekstra herlig nor det blir hvitt, hvitt, hvitt! Det ble i alle fall knallfint, nå kan du gå trappa med et smil om munnen! ;)

Hanne sa...

Så nydelig du har fått det! Helt skjønt!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Så kjekt å få gjort noe med furua. Skjønner godt du ble fornøyd nå. Det er som du sier. Furu er nesten ondt å se på:)) Vi er nå rare...
Lykke til med videre maling. Her står et malerspann med hvitmaling og venter på meg også..

Ha en herlig maledag
klem:)

Guttemamma sa...

Det ble virkelig flott, nytt hus jo!!!

Verandasol sa...

Så utrolig hva maling kan gjøre! Herlig å se all furuen forsvinne :) Og veldig fint stylet var det og ;)

mi-rachel sa...

så fin forandring.

Josefine sa...

Gratulerer med ny hvit tilværelse i trappen din! Det ble skikkelig lyst og lekkert:) Klem

Julie´s drømmehjørne sa...

Utrolig fint det ble...Hvit maling er genialt!
Klem Julie

Prinsesse Elin sa...

Det ble jo sinnsykt bra, Monica. Jeg kommer opp en dag å tar det nærmere i øyesyn og finner inspirasjon til noe her hjemme. Du....jeg så ikke at det var deg i dag før du var laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangt forbi. he he he he he. Kos deg med fornyelsen:O)

Prinsesse Elin sa...

Tror vi var inne å kommenterte på bloggene samtidig:O)

Frk. T sa...

Hei søta!!

Snakk om forandring - dette ble n-y-d-e-l-i-g!! Åå, kan tenke meg du er fornøyd!! Også så fint du har dekorert (som alltid!), du er så flink! Helt utrolig hva litt maling kan gjøre med et rom!: )

Nå er det snart helg!!:D Jeg skal faktisk jobbe i helgen, med brukeren jeg jobber med (autist som jeg har jobbet med i snart 6 år: ), men det blir bare koselig da vi skal spise middag og sove på hotell i Oslo i helgen: )

Har du noen store planer da?

Stor klem til deg, Monica!: )

Helene sa...

Takk for koselig kommentar.
Når det gjelder hager er jeg helt i startgropen, men jeg ble så innspirert av alle bloggerne at jeg begynte så smått i fjor. Litt prøving og feiling blir det jo, men det må jeg jo gjøre regne med når jeg er helt "grønn" ;O)

Hulda sa...

Skal si det ble flott i trappeoppgangen! Furu er jo så mørkt, og det hele lysner jo enormt når man får malt. Har endel slike vegger å male før vi flytter inn i nyhuset.. Flott du har dekorert og pynta også. Du har all grunn til å være fornøyd, ja! :) :)

Bette sa...

Så fint det ble da!!!! Flink du!!
Ja,jeg er håpløs når det kommer til sko.... Bare må ha...
He-he! Tror du hadde blitt sjokket hvis du hadde sett hvor mange jeg har....tror ikke jeg tør å vise frem alle!
Ha en superfin helg,Monica:o)

Klem fra Bette!

Merete sa...

Utrolig hva litt maling kan gjøre med hele inntrykket. Det ble utrolig flott!