fredag 12. juni 2009

Prosjekt "makover av speil"

Som dere vet så har jeg malt ferdig trapphull og igårkveld ble jeg også ferdig med å male gangen. Den har panel opp halve veggen og tapet resten, og panelet var allerede malt så det var bare å bort den gule veggen (ja du leste riktig og nei det er ikke jeg som har malt den gul, slik var den når vi kjøpte den). Siden gangen var gul (ja ikke signalgul altså for det hadde jeg aldri klart å levd med men svak, svak gul heldigvis) så har jeg ikke hengt opp noe enda. Grunnen til jeg ikke har malt før, har vel vært både tid og penger (slik er det å være student) Så dette har vært et prosjekt jeg har lengtet etter å begynne på og drømt om og planlagt lenge:) (det er kanskje derfor jeg kjører på med full energi og iver) Først må jeg bare vise dere et bilde av rosene jeg kjøpte på Mega sist torsdag, som står like fine enda... utrolig!!! (kan jo ikke starte med før bildet av speilet, fysj)


Jaja, så til poenget: siden jeg nå er ferdig med gangen, så må den jo stæsjet. (O'lykke!) Det er jo tross alt det jeg har planlagt og drømt om lenge. Noen knaggrekker med skjønn hengepynt, en sjablong, kanskje noen skilt, den skjønne tavlen fra prinsesse Elin... Ååå hvor jeg drømmer. Gleder meg til å vise dere når det er helt ferdig!!Når vi tidligere bodde i vertikaltdelt hus,hadde jeg et gullspeil i gangen. Jeg har alltid likt selve speilet, men gullfargen er kanskje ikke helt meg lengre. Så speilet har dermed bare blitt gjemt bort. Men etter å ha blitt inspirert av Jeanne d Arc så satte jeg igang med prosjekt "makover av speil":)Speilet vil jeg skal se litt "herjet" ut og slitt, ja litt chabby:) Derfor satte jeg igang med svartmalingen først. Dere kan tro det var rart å sitte der å male svart... Hjelpes meg!! Prøvde å lure min kjære å si at jeg ville male alt sort nå, for nå var jeg lei av hvitt hihi... Men han gikk ikke helt på den du (tro ikke akkuratt jeg har noe pokerfjes, for det er aldri noen som tror meg når jeg skal tulle slikt...hmm...)Etter en runde med sort maling og pensel og en viss tørketid så var det på tide med hvitmalingen. Det var deilig å male bort det sorte. (selv om jeg liker kontraster altså, for all del) Å nå ligger Fru speil å tørker. Etterpå må jeg vurdere om jeg skal ha en til runde med hvitmalingen før jeg skal begynne å "herje" med speilet. Skal jeg bruke skrujern, hammer, pussepapir eller andre ting kanskje? Hmmm... Jeg får se hva som lager best effekt. Bare jeg ikke knuser speilet da...hihi... Vil jo ikke ha syv år med ulykke!!

Nå skal jeg gå å pakke. Vi skal på hyttetur til det blide sørlandet med verdens kjekkeste vennepar. Åååå hvor jeg gleder meg. Jeg har bestillt fint vær slik at vi kan sole oss i båten:) Åsså håper jeg på å få besøke noen av de kjekke interiørbutikkene sørover:)

Ønsker dere en nydelig helg:)


22 kommentarer:

Datt sa...

Oooo, spennende! Maling av speil har jeg faktsik vært i sving me selv for ikke så lenge siden, men det ble bare hvitt da, ikke no' fancy greier her nei, det krever litt tålmod jeg har så lite av... hihi... God tur! :D

Crinoline sa...

Speilet kommer til å bli fint.Jeg har også malt et speil på denne måten,men nøyde meg med å pusse det litt slitt.Ønsker deg en fin tur,her regner det.

moni sa...

hihi det blir nok pussing her også, satte det bare litt på spissen;)

Jeanette sa...

Speilet ble kjempefint!
Kjekkt når en bare kan "ruste" opp ting en har fra før:)
Ønsker deg en fin fin helg!
Med masse sol:)
Klem j.

tinemor sa...

Så spennende!!
Vi bruker denne tekninkken mye til ting i butikken å.
Vi sliper det så ned , med lett slipepair/sandpapir.

Gleder meg til å se sluttresultatet.

God tur til hytta
Klem

Linda sa...

Du verden så effektiv du er om dagen da!!Det ene prosjektet etter det andre:) Spennende!
Jeg gleder meg til å følge med videre:)

Ha en riktig god helg, og kos dere på hyttetur:)

Klem Linda

Ida sa...

Åh, gleder meg til å se bilder av gang, trappehull og speil! Jeg er helt imponert - du er jo ett skikkelig drivkraft av en dame ;-D Er ikke lite du setter i gang med - jaha.. så han gikk ikke på den svarte humor.. hahaha! (nå måtte jeg le litt av meg selv ..sorry!) Nei, jeg tror ikke min hadde latt seg lure heller :-)

GOOOOD TUR til sørlandet ! Så heldig dere er - vi drar først om tre uker! Satser på sol og varme vi også! Kose dere masse masse! Klemmer fra Ida

Fru Lunas Drømmefabrikk sa...

Så koselige bilder. Likte spesielt det først du viser :)

Jeg trur dette er min første tur innom bloggen din. Den er veldig koselig og hit vil jeg gjerne komme tilbake :)

God helg!

jordbærpiken sa...

Ser ut som speilet blir kjempefint! Koselig å fornye ting en allerede har. Ha en god helg! :)

Helena sa...

Speheln kommer att bli jättefin! Vad duktig du är! Ha en härlig dag! Kram Helena

Camilla at home sa...

Det blir nok kjempefint, jeg har burkt pussepapir på et par bord jeg har pusset opp for å få litt slitt "look". Ha en riktig fin tur sørover og god helg:)

Julie´s drømmehjørne sa...

Du er dyktig og rask på maling altså!
Vurderer å male ett par speil jeg og..men ikke akkurat nå...
Ha en fin helg!
Klem Julie

Frk. T sa...

Åå, nå blir det lyst og delikat hos deg, snuppa!: ) Det er så gøy med litt forandring iblant, og spesielt når resultatet blir såå fint!!

Så koselig med hyttetur i helgen, nå må dere kose dere masse og nyte late fridager: ) Så får vi håpe at solen bestemmer seg for å komme frem - her har den lekt gjemsel hele uken: (

Setter stor pris på deg også, Monica!: ) For det første har du en nydelig blogg som jeg elsker å besøke, du er utrolig kreativ og flink på interiørfeltet.. For det andre er du en utrolig positiv og herlig jente, som man bare må like! Full av varme, gode ord og empati: )

Igjen, håper dere får en super helg!

Stor klem fra meg

Verandasol sa...

Blir spennede å se hvordan speilet blir ferdig, det ser veldig lovende ut :)

Ønsker deg en flott helg på hyttetur!

Merete sa...

Du står på om dagen du! Gleder meg til å se sluttresultatet :D

Ha riktig god tur sørover, kose dere! God helg!

Helene sa...

Gleder meg til å se resultatet av speilmakeoveren:O)

Her i sør er det meldt strålende sol hele helga så du får nok en fin tur!

God helg!!

Margrethe sa...

Så flink du har vært! Håper du legger ut bildet av speilet ferdig "herjet" :) Det kommer sikkert til å bli kjempefint!

Ha en fin helg:) Hilsen Margrethe

Anonym sa...

God helg:D Så fin t speilet ble:))

Richie's 2ts Inspires sa...

VAd fin den blev. En make-over behöver alla §:-)) för ett finare och fräschare utseende.

Ha en trevlig helg.

Anonym sa...

Hei:))
Takk for så fine ord hos meg:)

Ser jo virkelig at jeg har gått glipp av mye her i blogglandia denne uken... som f.eks at du er ferdig med å male trappehullet allerede,du er jammen effektiv:)...WOW, så lekkert det ble, utrolig flott det blir med litt maling, nå ble det jo så lyst og vakkert, en kjempestor forandring... det er så moro,en blir litt ekstra inspirert når en ser de store forskjellene:))Nydelig du hadde pyntet også:)

Speilet kommer også til å bli så fint, gjorde akkurat det samme selv for noen mnd siden, hadde også et gullspeil som jeg malte hvitt, jeg ble veldig fornøyd:), er så greit når ting man har satt vekk kommer til nytte igjen, bare man er litt kreativ og ser mulighetene...det er jo også noe av det som er så fint med å blogge, en får så mange gode tips og ideer:)

Ha en super fin helg på hyttetur på det "blide" sørlandet!
Klem

Anetteshus.com sa...

Hei! Takk for hyggelig hilsen!

Wow! Så flott det blir!! Blir sikkert kjempe-flott når det er heeeelt ferdig:)

Ha en fortsatt fin helg!

Klem Anette:)

M sa...

),O
lö,)
l),
l
Hallooooooooo!!
Speilet ble veldig fint!
Håper du har hatt en fin helg med venner.
Klem, M