søndag 24. januar 2010

En "kick-start" på helgen...Idag innviterer jeg dere til en tur innom kjøkkenet. Her tilbragte jeg en god del av min tid både fredagskvelden og lørdagskvelden.

Fredag fikk jeg nemlig et skikkelig "ryddekick", ikke et slikt vanlig et der man rydder det man pleier. Åneida, når denne fruen får ryddekick da mener jeg et slik "kick" der man får lyst til å endevende på alt, der man får lyst til å ha skikkelig systemer på alt og tellekanter. I grunnen ganske herlig å få et slik kick avogtil, hihi... Og imens man holder på ser det egentlig verre ut enn det gjorde i utgangspunktet når man startet, men når man er ferdig derimot... Ja, da kan man sette seg end og virkelig nyte en god kopp kffi og bare smile da!.... Så plutselig sto fruen på kjøkken og endevendte et hvert skap. Her skulle alt som ikke brukes kastes eller legges i esker til gjenbruksbutikken. Alle skap og skuffer ble vasket, også sorterte fruen alt. Hvert innhold ble nøye vurdert og kanskje fikk noe en ny plass også. Jeg fant frem fine kurver til å ha suppeposer og gryteretter i og lignende. Det var virkelig herlig og jeg kjenner jeg blir glad av det. Så plutselig kom jeg på at jeg bude jo gjøre noe med det gamle kjøkkenbordet. Det er et gammelt bord som vi har fått etter mormoren til min kjære, også har vi malt det hvitt. For en stund siden så ville prinsessa pynte seg med knallrosa neglelakk, helt alene og vips så var bordet marmorert med den vakreste rosa farge. 


Lørdag morgen startet altså med nok et kick- og jeg for ned til malingsbutikken på jakt etter sandpapir, rulle og oljemaling (her måtte skikkelige saker til) Bordet ble pusset og malt og nå er alt i skjønneste orden igjen- gu for en deilig følelse.

Jeg kjenner meg fortsatt "giret" på skikkelig rydding, rom for rom, så idag skal jeg fortsette med neste rom... Ønsker dere en fortsatt fin søndag!!


19 kommentarer:

Har en drøm... sa...

For et inspirerende innlegg!! Nå fikk jeg skikkelig lyst til å endevende kjøkkenet jeg og, er så fullt i noen skuffer og skap at jeg ikke får igjen skuffene skikkelig:o))

Klem Line

lisje astrid's husblogg sa...

Enda eit herleg innlegg!!
Det er du og min lisje Olav som har ryddekick på kjøkenet da:)
Han har stadig nye prosjekt her...Og i går løyste han skuffekoda...Så no sorterar han både suppeposar og mjølsortar!!!
Ønsker deg ei god ryddeøkt i dag og:)
Klem frå Astrid:)

Prinsesse Elin sa...

Høres supert ut med slike kikk! Jeg hadde et på fredag men det har gitt seg nå. Nå sitter jeg å syr på kjøkkenhjerter jeg. Til å henge på knaggen som det for øyeblikket ikke henger noen verdens ting på. I gryta på kjøkkenet surrer sursteika og den gleder jeg meg veldig til. Herlig søndagsmiddag til hele familien. Men nu er det tid for bittelitt meg sying...p.s. hurra jeg har fått pakkelapp fra panduro:D

Minka sa...

Kjekt med slike kick, får unna masse da..Jeg satser på et slik kick snart, det trengs å ryddes opp i skuffer og skap hos meg og...

MarnyAlice sa...

Hehe :) Det gjere seg med slike kick innimellom! Dessverre kjem dei altfor sjelden til meg... :)

Klem M ♥

Draume Elin :) sa...

Hei Monica! Kjekt at du hadde lagt att eit vakkert spor inne hos meg! Og har fått sett meg litt rundt inne hos deg også! Er det ikkje herleg å få sånne ryddekick!? Og følelsen etterpå... ;)Ynskjer deg ein flott søndag, og ei god, ny veke!

Klem frå Elin :)

Datt sa...

Holy guacamole, hvordan klarer du å fostre fram slike kick da?? Jeg ønsker meg også det!! :P

victoria sa...

Har selv et sånt prosjekt gående, her går hele huset tilverks, tar riktig nok tid og ting står litt påhodet, men gud så delig det skal bli når det er ferdig og alt har sin plass og omtrent tellekanter...
Lykke til vidre i din rydding...
og ha en herlig søndag vidre
klem victoria

Datt sa...

Hehe, det er notert, nå er plana å bli litt syk! Heheee... Eller kanskje ikke... :P
Ja, det er eget domene! Jeg kjøpte det gjennom blogspot, registrerte det gjennom google kontoen min, uforståelig, men veldig enkelt! :P

Margrethes hus og hage sa...

Så effektiv og flink du er da :) Det høres deilig ut å få orden i sakene.
Neglelakk er ikke så morsomt når det brukes til andre ting enn negler... Vi hadde kjøkkengulvet og deler av kjøkkeninnredningen tusjet med permanent ink for en del år siden... Det gikk bra det også, selvom mor så for seg en gigantisk kjøkkenfornyelse som vi ikke hadde råd til :)

Ønsker deg en fin søndag. Må du slappe av litt også, da! Ikke bare jobbe!

Hilsen Margrethe

Margrethes hus og hage sa...

...Og så fint du har fått det her inne! Bloggen din har blitt kjempefin!

Fru Luna sa...

Så flink du har vært! Det er så deilig når man får slike ryddekick. Alt er mulig på slike dager og gud hvor effektive man kan være :)
God rydding videre!
Klem Linda

Guttemamma sa...

Høres vidunderlig ut,burde definitivt rundvaske kjøkkenet jeg og...
god søndagskveld og klem fra meg

Hilde sa...

Slike kick er kjempedeilige - det blir så fint etterpå, og man trenger jo hele tiden å renske litt ut... Jeg vasket og ryddet alle overskap før jul, og nå står matskapene for tur... Gleder meg til å få det gjort!
HIlde

Hverdagslykke sa...

Flink du er!!!:D Man må bare passe på, for det er jo ikke hver dag man får ryddekick;) Også er det jo så utrolig deilig etterpå...bare sette seg med en kopp te og nyte den rene lukten og være skikkelig fornøyd med seg selv :D
Håper du har fått slappa av litt i helga også da:)
Nettopp prøvd ut "bruksanvisningen" din, og den var kjempenkel! Nå kan jeg også lage header!!!:D hihi... håp for blondiner også;)

STOR klem

Anonym sa...

American style! Love it.

Nelly Furtado

lisje astrid's husblogg sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!!! MONICA!MONICA!
Snakk om flott gåve!!!Eg er heilt overvelda:)Kor flink du er da:)Laga alt dette..Til meg:)SMILE SMILE SMILE:)
Så herlige detaljar i ein pakke;)
Har mest lyst å ringe på døra di å gi deg ein klem:)Eller slå nr ditt å sei kor glad og takknemleg eg er for alt du har sendt meg:)
DU SNILDE,GODE,FLINKE MONICA:)
Å så passar alt PERFEKT inn i heimen vår:)
TUUUUUUSEN MILLIONAR TAKK:)
Gjett kva eg skal blogge etterpå:)?Hihi:)
STOR ,GOD GLADKLEM frå Astrid:):):)

Sköna o Gröna Ting sa...

Monica.., vad härligt att få rensa ordentligt..., ÖVERALLT!!!!
Jag skulle verkligen behöva göra ett ryck här hemma oxå men jag har absolut ingen lust just nu.., det kommer väl en dag hoppas jag:)
Underbara bilder du visar oss..., måttet med pärlhyacinterna var så fräckt!!!

Kul att hälsa på dig en stund.., fick inspiration till att städa lite faktiskt.., ja, bara lite:)

Ha en fortsatt skön måndag
Kramar till dig
Marianne

Sköna o Gröna Ting sa...

Här kommer massutskicket jag lovade i mitt senaste inlägg..., TÄVLING pågång, vill du vara med????
Har du redan hunnit anmäla dig så önskar jag dig Lycka till i tävlingen:)

Ha en underbar måndagskväll och ta väl hand om dig!!!
Kramar i massor...
Marianne