søndag 2. august 2009

Blåbær

Jeg har vært så utrolig heldig i helgen å fått en haug med blåbær fra min kjære sine foreldre. Blåbær er jo bare sååå godt.

Det minner meg egentlig litt om høsten, og det kjenner jeg på en side er litt trist, for jeg vil jo ha sommer litt lengre. Akkuratt nå ser det likevel mer ut som høst ute enn noe som kan minne om sommer. Foruten om at det enda står hagemøbler klare i håp om at solen iallefall skal titte frem en gang til iløpet av den siste sommermåneden, ja for tenk, vi er jo allerede kommet i august.August, en måned som på en måte er midt mellom sommer og høst. Men likevel så skal jeg innrømme det at høst er en av mine favoritt årstider. Det er jo så utrolig deilig å sitte inne under et lunt teppe, med en kopp varm solbærtoddy eller kakao og et kjekt blad framforbi seg, gjerne et interiørblad. Ja da har man det rett å slett bare herlig, alt er vel egentlig bra til sin tid:)Etter å ha renset x antall bær (må innrømme jeg ble temmelig lei i slutten og fingrene mine er ganske så blåe hihi) så frøs jeg noen hele bær (som jeg kan bruke til kaker og slikt) åsså lagte jeg syltetøy av resten. Og om jeg får si det selv, så smakte det syltetøyet rett å slett himmelsk. Blåbær er bare såååå godt!! Åsså er det jo sundt og godt også. Min kjæres foreldre lager alltid blåbærsaft, og dete r den beste saften som finnes. Så vi er også så heldige å ha en del flasker herlig råsaft av blåbær i fryseren, mmm....

Nå tror jeg at jeg skal gå og ha en skive med blåbærsyltetøy til kvelds, så må dere ha en fortsatt nydelig søndag:)

HUSK: Det er fortsatt mulig å melde seg på konkurransen min som er lengre ned på siden:)

15 kommentarer:

Kristin sa...

Mmm, det så godt ut med blåbær!! Må visst komme opp til deg en dag å smake på blåbærsyltetøyet ditt:)
Ha en fin kveld du og:)

Margrethes hus og hage sa...

Blåbær er deilig! Heldige du som har fått så mange gode bær :)

Høsten er en fin tid, men jeg synes det er kjedelig når det blir høst i steden for sommer... Føler det har vært høst lenge, jeg! Men en får nyte dagene inne :)

Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

moni sa...

Storesøss: eg tar med til deg og dine på tisrdag tenkte eg:D

Josefine sa...

åååå nam...så heldig du har vært...så masse blåbær! Herlig med syltetøy...enig at det minner litt om høsten. Men det er jo allerede starten på august, sensommer er vel det...huff. Det går litt for fort!

Ha en fin kveld og en god ukestart, klem

Frk. T sa...

Flinke, flinke Monica.. Du er litt av en husmor må jeg si, skulle ønske jeg hadde bare en brøkdel av evnene dine og motivasjonen din! Selv er jeg superlat om dagen.. Men slik er det kanskje med ferie?

Kos deg med blåbærsyltetøret ditt, klem til deg snuppa

Lene sa...

Blåbær er jo bare supergodt. Både som syltetøy, på kaker og i smoothies. Men det er ikke gøy å rense....

Ida sa...

Mmmmmm... du er en superheldiggris! Blåbær er baree snadder, som syltetøy, saft og i dessert! Du MÅ bare lage deg en blåbærsmootihes.. det er himmel av dimensjoner.. kanskje forbi himmelen til og med.. hvor enn det er :-)

Er blitt så glad i innleggene dine Monica, du skriver så levende og ærlig.. nesten som vi sitter rundt frokostbordet med hver sin skive med deilig blåbærsyltetøy på :-)

Klem på deg

Guttemamma sa...

...også så sunt!!!
Som deg elsker jeg høsten,men jeg vil gjerne ha litt mer sommer først...
klem

Lindas Hus.. sa...

Hei Monica!Deilig med blåbær.
Hadde pannekaker og blåbær denne uka.Vi har blåbær rett ved huset.
Men det er mere oppå hytta i skogen så vi må nok opp der å pelle litt.Flott å kose seg i ruskeværet.Ha en fi ny uke!
Linda :))

Linda sa...

Blåbær er nydelig og sundt med masse antioksidanter!
Vi har masse igjen fra i fjor.
Jeg har vært i hagen til svigers i dag og plukket hagebringebær.
Kjekt å finne slikt i fryseren.

Ønsker deg en super uke!
Klem fra meg.

Mor og datter sa...

nam nam det er godt med blåbær!! :) har du konkurranse assa? har jeg ikke fått med meg...
klem

Balke gård sa...

Så heldig du har vært, da!:-) enig med deg, høsten er best; masse lys, fort mot jul, peiskos, nydelige farger i naturen etc.

ang planten; jeg ahr IKKE grønne fingre, kjøpte den også på Plantasjen, syns den var så søt. Har den på en hylle på jøkkenet, litt unna vinduet og vanner den når jeg hsuker det:-) tror du må spørre andre, hehe.. Ha en supergod uke, klem fra Marianne

Jannicke sa...

Takk for koselig hilsen!!
Du får lage blåbærpai! Det er kjempegodt! J.

Prinsesse Elin sa...

Hei på deg M
Dette frister noe veldig. Jeg kom på etter å spurt deg om blåbær i går at jeg har jo en busk selv stående på trappa med sånn cirka 20 blåbær på:D De ser ut til å ha overlevd sommer regnet og er jeg heldig så blir nok dette det minste syltetøyet med tanke på mengde men kanskje derfor desto bedre.
Her skal det syltes Monica. ha ha ha ha
I dag skal jeg nyte at jeg er frisk som en fisk og feberen er helt borte. Hadde ingen feber i går kveld. Det var det jeg var spent på og derfor ikke kommer i dag. Småfeber på kveldene er kjedelig uansett hvor bra man føler seg på dagen. Nå tenker jeg at dagen skal brukes til å forberede meg på jobben, kose meg her hjemme og kanskje en bitte liten tur på en eller annen butikk. Det synes jeg at jeg fortjener etter 1 uke innendørs uten å ha truffet en levende sjel utenom min egen lille familie.
Kos deg M. Klem fra Elin:O)

Merete sa...

Mm, blåbær! Heldige du som har fått så mange ferdigplukka bær. Vi har fryst ned litt vi også, samt syltet noe. Men det måtte vi egenhendig plukke gitt ;)

August er for meg en sommermåned, med smidig overgang til høst. Og som du liker jeg høsten. Selvsagt er det trist med alt regn, men når man kan være inne og kose seg, enten med sine kjære eller i lyset av ett stearinlys - ja, da er det riktig så koselig! d