fredag 17. juli 2009

Den hellige skrift

Idag har jeg vært å shoppet litt og som regel må jeg alltid innom bruktbutiikker og på antikk forretninger, av en eller annen merkelig grunn kommer jeg aldri tomhendt hjem. Jeg har lenge letet etter en gammel bibel, liker best vist den ser slitt og velbrukt ut og tror du ikke jeg fant det, herlig:) Den jeg fant er en konfirmasjonsgave til ei heldig ei i 1915, herlig:)

Det beste med hele bibelen var likevel at den var proppet med gamle skjønne kort med vakre bibelsitater og et veldig slitt gammelt ark der det står en salme på, den tror jeg at jeg vil ramme inn i ei av mine gamle rammer, helskjønt:)


Mye sjarm i denne slitte bibelen altså og jeg ser for meg ei som har hatt mye glede av den, det er så sirlig vakker skrift i den også er det streket under viktige sitater. Kanskje noe en konfirmant måtte pugge i de gamle dager? Skulle så gjerne vist litt historie omkring denne:)


Ellers ble det jo ei gammel vekt med hjem også, har lenge hatt lyst på ei gammel vakker vekt men ikke funnet den rette. Denne synes jeg var veldig sjarmerende og skjønn, ut med den nye og moderne og inn med denne gamle. Ja for den virker enda og da vil jeg heller ut med den nye. Mindre funksjoner, men likevel mye mer sjarm i denne skjønnheten:)


Jeg har ikke vært så flink å besøke dere i det siste, det har vært mye selskapsforberedelser med kakebaking, husvask og det hele

Riktignok tar ikke dette store tiden, men med en syk mann i tilegg, ja da har en heldagsarbeid. Mannen må jo pleies stakkar. Syns virkelig synd på min kjære for han fikk tabletter av legen, men de reagerte han skikkelig på og ble jo bare værre enn han var i utgangspunktet. Vi forstod jo ingenting vi, men tablettene ble jo rene kjære giften for han. Uff da ikke lett, men nå er han altså på bedringens vei heldigvis!

Siden jeg har vært på shopping idag og når jeg da skal sette det nye på plass så følger det alltid med litt vasking, så her kommer litt om rengjøring fra husmorboken, 1930:

Et rent hus er en fryd. orden og renslighet er de første betingelser for hygge og skjønnhet i hjemmet. Et rent hus er også en sanitær nødvendighet. Det må dog være forutsetningen at husmoren ikke går så helt op i rengjøringsarbeidet at det tar for meget av hennes humør og krefter. I så tilfellet blir virkningen den motsatte av hvad den skulle være.

Kloke, vise ord og ta med på sin vei!

Ønsker dere alle sammen en nydelig kveld:)
23 kommentarer:

et kjært hjem sa...

Så fin bibel, og så heldig du er som fant mange fine kort inni! Det korset på toppen var lekkert. Jeg så at i bakgrunnen på bildet stod noen eggeglass som står på ønskelisten min :) De er bare så utrolig fine! Kaken så skikkelig deilig ut! Ha en koselig kveld :)

Balke gård sa...

Knallkjøp, så gammel og flott!!!! (ikke din syke mann men bibelen;.))

Kos deg videre, kaka så god ut, du...:-)

Klem, Marianne

Lottas Himmelrom sa...

Herlig herlig... Så gøy at du fant en så fin bibel..jeg har en fra 1890 som jeg har på nattbordet:) Koselig..
Sånn kjøkkenvekt har jeg letet etter på loppis i vår..men de jeg fant var ødelagte og rustne..æsj..men skal finne en se:)

Moromt med utdrag fra husmorboka..hihi:)

Håper mannen din blir fort frisk da..
Flink du!
Klem klem og god helg videre...

lovecountrychabbychicstyle sa...

tusen takk for koselig hilsen:) Kaken så digg ut!!! mye deilige baketips her i blogglandia;)
GOD HELG!! stor klem fra Lillan

Landlig eleganse sa...

Hei hei! Takk for hyggelig kommentar igjen! Må si jeg er misunnelig på den flotte Husmorboka di! Kan jeg få lov til å kopiere innlegget derfra? Kunne godt tenkt meg å ha det på den andre bloggen min...!

Anine sa...

Koselig. :)
Ha en flott helg!
Anine

Ninas Interiør sa...

Så moro å finne en sånn gammel og slitt bibel! God kake så det ut som, og!

Det ligger en award og venter på deg på siden min. Du kan hente den der, hvis du vil!

Sommerklem fra Nina

jordbærpiken sa...

Å, så fin den Bibelen var. Kjempesøte kort! Den kaka skulle jeg gjerne smakt en bit av. :)

Magny sa...

heia... takk fro hilsen...
så heldig du har vært ,- og den bibelen var vakker,-
kos deg i helgen. klem, magny*

Hanne sa...

Igjen har du virkelig gjort noe flotte kupp, nydelig bibel, også så flott kjøkkenvekt!
God bedring til de syke i huset, og en riktig god helg!

The Lavendar Room sa...

Så mye fint her inne Monica! Har virkelig savnet å ta turen innom hos deg. Mye inspirasjon å hente her ja! Håper du nyter sommeren med familien før du skal i ny jobb. Ha en finfin kveld!
Klem Julie Helen

Tyra sa...

Så flott den bibelen var, altså!
Og den kaken så kjempegod ut!
Ønsker deg og dine en riktig god helg!

Hilsen Cathrine

Grip dagen sa...

For et kupp, Monica!
Bibelen var et funn i seg selv. Men å finne slike vakre kort inni! -Da hadde jeg nesten gått av hengslene.... Heldige du.
Vekta var også flott. Jeg har også en grei samling av vekter etterhvert. Har bare 1 stk igjen som jeg ønsker meg. Det er ei slik stor butikkvekt. De er så flotte!

De antikvitetene jeg har brukt mest i det siste er to fluktstoler jeg har fått! De er riktig gode å sitte i. Vi har vært heldige med været denne uka. Og siden jeg er tvunget til å ta det mer med ro, så har jeg faktisk sittet og lest litt i mine nye stoler. Herlig.

Husbonden har 2 uker igjen av ferien. Vi planla campingtur rundt om i sør-Norge. Men når vi så på værmeldingen fremover, ombestemte vi oss. Vi fikk fatt i en Tyrkiatur heller. Campe får vi gjøre en annen gang.
Ha det godt så lenge!
Sommerklem fra Marit

Margrethes hus og hage sa...

Så flott bibel! Det er nok en som har vært glad i den og lest mye i den som har eiet den. Flotte kort også, det må jo være en ekstra bonus :)

Vekten var jo bare helskjønn! Skikkelig fin!

Gode kupp i dag!

Hilsen Margrethe

Jeanette sa...

Heisann..
så flott en bibel du har fått tak i,og ikke minst kortene.Flott innlegg med flotte bilder:)
Den kaken så jo bare alldeles nydelig ut..Mmmmm
God bedring til dere også ^^,)
Her sitter jeg på hytten med armen i fatle,jeg kolt syklet på rallarvegen og knakk venstre arm,ergelig men men...det går fint og armen kommer seg utrolig fort!! Heldigvis :)
Ha en flott søndag hvor enn du er^^,)
Klemmer

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Monica
Så mye fint du har skrevet om siden mitt forrige besøk. Bibelen var veldig fin; heldig med den. jeg må innrømme at jeg likte best husmorboken som du fikk av din mor, den virker riktig sjarmerende. Tror jeg må bruke et av sitatene og henge opp på kjøkkenveggen min (håper det er greit).

Jeg har brukt nylonvask siden jeg flyttet hjemmefra; vinduene blir så blanke og fine. Gjør akkurat som du, men tørker vinduene med avispapir, eller silkepapir om jeg har det for hånden.

Lykke til med ditt og fortsatt god sommer. Klem fra Jannicke

lavendel mio sa...

Nydelig bibel du har funnet, med de kortene er det jo reine skatten:)
Skal til Sverige om 2 uker, da blir det loppis for alle penga:)
Ønsker deg en super søndag,klem:)

Hjerterom sa...

Hei :)

For en fin bibel!
Så koselig det var med de flotte kortene inni da :)
Mye fint du har fått kjøpt,liker så godt sånne gamle saker.

Bra at mannen din er på bedringens vei da :)
Artig med de sitatene fra husmorboken da ;)

Fortsatt god sommer.

Klem siw

Guttemamma sa...

Du vet å finne skattene du:-)
Lykke til med mannen...klem fra regnet

LYKKEBO sa...

Så kjekt at du fant det du så etter! Enig flott når de er gammel og slitt.. Søt liten vekt:)
Kaken så kjempe goooood ut;)

Klem

ChatrinesLiving sa...

Skjønne saker du har fått kjøpt deg!
Før gikk jeg alltid i bruktbutikker og auksjoner, men etter jeg flyttet nordover blir det lite. Man finner skjeldent "gull-korn" her, og dessuten om det skulle være noe, ja så er det blodpriser.
Så jeg holder meg til nytt for tiden;)

Du den kaka så bare vanvittig go ut!:)

Finfin ny sommeruke til deg!
klem fra Chatrine:)

Modern Country sa...

Hei Monica!

Så flott at du endelig fikk posen din! Og at du ble fornøyd ble jeg glad for :)Det tok jammen tid denne gangen, lurte nesten på om posten hadde tatt seg ferie de også. Jeg selv ventet nesten 5 uker på noe fra Sverige, det var lenge synes jeg.

Så vakkert som det er med sirlig skrift, jeg er så svak selv for gamle brev og dokumenter. Og det er fint å ramme inn som et bilde. Tenk at de satt før med blekk og fjærpenn.

Ha en nydelig uke, håper solen skinner!

Klem/Aina

Merete sa...

Så flott den bibelen var. Jeg kan ikke si at jeg er særlig troende, men en slik gammel bok, med all den historien er ett skikkelig funn.
Kjøkkenvekten var helt utrolig fin!! Den er jeg misunnelig på :D

God bedring til din mann, stakkars!

Ønsker dere ellers en riktig fin uke! :D