tirsdag 30. juni 2009

"Late dager" i varmen

Sommer og sol, det er bare så deilig og vi i denne familien vet å nyte det til fulle fem. Skikkelig late dager i varmen, men så orker man rett å slett ikke så mye heller i varmen, iallefall ikke før kvelden siger på og gradestokken viser litt mindre.


Nå skal snart jeg og min lille familie ha en liten ferie og iår føles det litt merkelig, for vi har rett å slett ingen planer. Det blir nok litt fart og spenning på oss også, men det blir nok tatt på sparket rett å slett. Og ellers så skal vi gjøre en hel del her hjemme er planen. For prinsessa er nok det viktigste turen til dyreparken og det gleder vi oss alle til, for det er jo like kjekt for både små og store:)


I disse solfyllte dagene har vi tilbringt mye av tiden på terrassen. Da lager vi til masse deilig frukt, smoothie, kanskje litt milkshake og bare koser oss. Det er så herlig:) Når kvelden siger på, så går jeg gjerne opp på hobbyrommet og holder på med litt småprosjekter. Jeg har begynt å hekle på en tunika til prinsessa, også syr jeg litt smådill innimellom, det er ren og kjær avkobling ( som om jeg ikke har koblet av nok på terrassen??)


Det er ikke bare sommer ute, men inne også. Jeg plukker gjerne med meg friske blomster fra hagen inn og nyter synet av dem inne så vel som ute. Selv om kanskje ikke oransje er en farge som jeg liker så godt og kanskje heller ikke en farge som er så veldig vakker sammen med rosa, så syns jeg det ble riktig så koselig med denne fargeklatten av en bukett! Og hver gang jeg går forbi så trekker jeg inn den herlige duften av de vakre blomstene:)

I det siste har jeg begynt å male mange av våre gamle møbler hvite, og stuen er rett å slett mye mer nøytral nå. Ofte når vi har besøk så spør folk om vi har malt stuen, i begynnelsen reagerte jeg ikke på at noen spurte, men nå er det utrolig mange som har spurt om det. Jeg begynte å tenke på hva som gjorde at de tenkte at vi hadde det, for det har vi jo ikke, og jeg kom frem til at de lyse møblene helt sikert fremhever rommet og en får en større, luftigere og lysere følelse av hele rommet. Jeg har rett å slett ikke lagt merke til det selv, for det har jo skjedd så gradvis, men det er mye lysere og triveligere synes jeg! Så jeg angrer foreløpig ikke på at jeg har malt mange møbler, selv om en del mener jeg kommer til å gjøre det en gang i fremtiden ;)Nei, nå skal jeg ta meg en skikkelig bloggebesøksrunde, for det er så alt for lenge siden og det er alltid like koselig hver gang! Jeg elsker å sitte å kikke på de nydelige bloggene rundt om i bloglandia og jeg blir inspirert til tusner, jeg får så mye energi av dere og får lyst til å gjøre alt mulig jeg:) Takk skjønne dere:)

17 kommentarer:

Hjerterom sa...

Hei :)

Fikk så lyst på melon nå !!
Ble så fristet av det bildet altså :)
Godt med sånn småsnacks i sommervarmen,ikke gøy å stå å lage middag jaffal....

Skulle egentlig til Kristiansand i sommer vi å,men utsetter det til neste år...

Kos deg med bloggingen da ;)
Det skal jeg å i kveld :)

Klem Siw

jordbærpiken sa...

Å, det er så deilig med sommer og melon. :) jeg har også noen møbler som jeg har planlagt å male hvite. Kanskje man angrer på det senere, men det blir jo så fint nå! Så kan man heller bare pusse det ned og behandle det om igjen hvis man vil gjøre det annerledes neste gang. :) Ha en finfin kveld!

Prinsesse Elin sa...

Hallo Berta.
Jepp her nytes det også. Til de grader.
Her har det blitt jobbet, shoppet og slappet av i hele dag.
Jeg var en tur innom IKEA og det var mange andre også.
Middagen ble faktisk inntatt på IKEA. Ovnsbakt laks. Knall god.
Jeg kjenner igjen det med å våkne til liv om kvelden. Jeg kommer meg jo aldri i seng jo!!! I går la jeg meg i halv 3 tiden enda da var jeg ikke trett. I kveld skal jeg dille litt på vaske rommet.
Der inne flyter det og trenger akutt hjelp. Symaskinen står klar hvis jeg plutselig skulle finne på å sy noe. Å allerede nå svirrer noen ideer rundt i toppen.Vannmelon går ned på høy kant og vi har ikke spirst mindre en en og en halv i dag!!! Er det rart vi springer på do hele tiden. ha ha ha ha ha
Kos deg videre i sommernatta...jobb i morra???? Hils:O)

Guttemamma sa...

Herlig innlegg du,kjennes som våre dager:-). Og du er jo ikke alene om å ha fått "ny" stue i det siste...:-)
Klem i sommerkvelden

lavendel mio sa...

Her var det sommerstemning til gangs:)Deilig med melon, kald og frisk, kan spise på tonnevis av denne sorten, trenger nesten ikke annen mat i varmen:)
Vi tar og sommerferien på sparket. Setter oss inn i bilen og kjører mot Sverige, og det blir innom både dyrepark og fornøyelseparker, enten i Norge eller Sverige:)...og jeg lurer meg innom div loppiser rundt omkring:))
Ønsker deg en nydelig sommerkveld,klem:)

Huset på toppen sa...

Jepp, her er det også late dager!! For varmt for lange turer er det og,men jeg klager ikke!!
Det er jo så deilig å nyte enkel mat ute eller inne,og ta hageblomster inn er jo så kjekt! Malte alle våre møbler hvite i fjor,og har fått mange positive kommenter!!
Ønsker deg en riktig fin sommer og ferie,kos dere i dyreparken der var vi flere somre på rad når ungene var små!!
Klem Linda

Mamma Millan sa...

Hellojs vilken mysig blogg!!Söt jordgubb!!!:)

~~♥Kram Millan ♥~~

Linda sa...

Okidoki...du skal få en nektarin av meg hvis jeg får smake jordbær og melon av deg, for det fristet meg!
Vi har også ferie fra helgen av, det skal bli så deilig!
Det blir som regel en sydentur, men ikke i år.
Så det er litt rart...får ta det igjen til neste år.
Det blir en Oslotur og Tusenfryd selvfølgelig.
Ellers skal vi sammen med gode venner til vårt naboland noen dager, så vi skal nok få dagene til å gå.

Kos deg du også og ha en super ferie!
Klem Linda

Datt sa...

Jess, jeg er med på den male-møblene-hvite-bølgen, som jeg kokmmer til å angre meg senere får det bare være! :P

Grys lille sa...

Så sommerlige bilder du viser! Synes det høres deilig ut med ferie uten alt for mange planer:) Vi skal også til dyreparken, tror jeg gleder meg like mye som lillemor...hehe:)

Margrethe sa...

Flotte sommerbilder :)Det er godt med late dager, og å ikke ha for mange planer. Helt etter min smak :)

Og det å plukke inn blomster er virkelig koselig. Jeg tar inn nye hele tiden, og koser meg like mye med blomstene inne som ute.

L'occitane sa...

Hei, og takk for besøk på bloggen min, og hyggelig kommentar :)
Dette er kanskje det enkleste jeg har laget noen gang.
Kjøp en pakke med ferdig frossen butterdeig(smørdeig)skjær platene i to og legg på vaniljekrem (jeg brukte pulver (marsan) som jeg har kjøpt i Sverige, men du kan også bruke norsk selvfølgelig. Legg en stor spiseskje på hver firkant ialt 12 stk, da pakken har 6 ark. Skjær jordbær i skiver og legg på kremen 3-4 skiver på hver. Klipp ett snitt i hvert hjørne og dra over hverandre.
Stek i 10 - 15 min på 220 grader midt i ovnen, avkjøl og dryss på melis, og ferdig!

De er kjempe gode, men neste gang jeg skal lage de skal jeg pensle de med sukkervann, eller saft fra hermetiske fersken, da blir de søtere og det liker vi hos meg.
Ha en strålende kveld, håper vi sees igjen.

mi-rachel sa...

det siste bildet var jammen fint.

Bjørkis...... sa...

Hei du! Datt plutselig innom bloggen din, og må få si at jeg fikk så lyst på jordbær av bildene dine..... Vi har også hjemmeferie i år, og det er faktisk kjempedeilig. Med været som vi har hatt den siste tiden, kan man jo ikke annet enn kose seg... Og om det skulle bli dårligere vær er det jo bare å sette seg i bilen og finne på ting sånn plutselig.
Håper det er greit at jeg har lagt meg til som følger av bloggen din? Stor klem fra Bjørkis.....

hverdagsgodteri sa...

Ja nå har vi det fint, med sommer, melon og late dager!:) Det er sant det med at de hvite møblene gjør alt lysere og lettere. Jeg ønsker også endel hvite møbler, men her går det sakte framover da..Men med de få hvite møblene vi nå har, så lysner det virkelig hele rommet ja. Deilig er det!

Merete sa...

Fristende bilder av deilig frukt -nam nam!
Deilig med ferie uten planer, det er jo det som er det beste! Bare kunne ta ting på sparket og kose seg med fri og familien.

Det er flott med hvite møbler - hvorfor skulle du angre ;) Vi står på "vent" for noen flotte gamle møbler å arve, jeg tipper de vil få seg litt oppussing de også, selv om vi kanskje ikke er helt på den totalhvite bølgen. Men det er nydelig hos andre.

Nyt ferie og den deilige sommervarmen! Klemmer fra Merete

Bette sa...

Heisann!

Takk for super koselig kommentar! Skjønn,du!!
Ja,den iskaffen blir man helt avhengig av!!! Farlig god;o)
Så koselige bilder du viser!
Nyyyyyt sommerdagene og hverandre!

Klem fra Bette!