tirsdag 5. mai 2009

Kjøkkengleder

Det er noen ting man har på kjøkkenet som man etterhvert bare ikke klarer seg uten. ja, som for eksempel en god oppskriftsbok. Nå liker jeg best de oppskriftene jeg har fått selv, de som går i arv i familien, de som jeg har fått av mine beste veninner, fra gode naboer, kollegaer og gjennom forrening og lignende.

At boken en samler oppskriftene i er en helt aldeles nydelig bok, med vakre bilder, sitater, polkadotter, plass til å skrive de kjære oppskriftene ned og lommer til å foreksempel samle utklipp oppi, er ikke til å forakte. Denne boken tror jeg simpelthenn kommer til å bli helt u-unnværlig på kjøkkenet etterhvert.Jeg elsker å se på de vakre nostalgiske bildene, lese de skjønne sitatene med polkadotter rundt og det er en fryd å sette seg ned å skrive i min receptsamling. Ja, bare navnet på oppskriftsboken er bare helskjønt synes jeg. Boken kjøpte jeg etter inspirasjon, da Lisbeth loddet denne ut i en konkurranse på bloggen sin. Med en gang jeg så den viste jeg det var noe jeg rett å slett bare MÅTTE ha:)


Ellers er jeg veldig glad i å lage mat i ildfast form. Jeg er veldig glad i å lage mat generelt. Jeg har lenge hatt en helt blank vanlig en fra ikea, og den har vært helt grei den. Men når jeg gikk forbi denne herlige formen fra rice, ja da måtte jeg snu.Den formelig skrek etter meg. Den har en helt herlig farge, og jeg synes den er så skjønn med de bølgene rundt kantene og med den herlige brunfargen som gjør at den ser gammel ut. Håndtakene på den er også superskjønne synes jeg. Ja her oppi tror jeg det kan bli mangen gode retter!


Fruen på kjøkkenet er jo nødt til å ha et skikkelig forkle. Dette forkle er superskjønt. Det er i hardangersøm og er så vakkert at det får lov å henge fremme til pynt på kjøkkenet. Jeg synes det er for fint til å gjemme bort i skuffer og skap.En koppholder kan jeg ikke akkuratt katogorisere som u-unnværlig på kjøkkenet, men vakker det er den. Jeg så at Linda brukte den som smykkeholder, og det var slettes ingen dum ide. Men her får den stå og holde koppene mine, foreløpig. Jeg syntes den er helskjønn!Men nå må jeg levere prinsessa i barnehagen, slik at jeg kan sette meg ned å lese til eksamen:)Ønsker dere alle sammen en nydelig tirsdag:)


23 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Så koselige ting du viser fra kjøkkenet ditt, Monica.
Nydelige og vakre ting som man ikke kan klare seg uten. Jeg har liknende ting på min liste også men mest av alt oppskrifts boka:O) Lykke til med lesing. You go girl!

Karna sa...

Nydelig bok, og nydelige andre kjøkken ting også....JEg må innrømme at her i huset går det mest i nedskrevne oppskrifter fra den gang det var skolekjøkken...tjhii...det mangler ikke på kokebøker, men det er de gode gamle oppskriften som er de aller aller beste...

Nooria sa...

Den formen likte jeg! Elsker fargen :D. :Må ha:

Du har ikke noen gode tips til treretters gourmetmiddag? Jeg trenger det veldig! ;-)

Huset på toppen sa...

Nydelig form fra rice,denne har ikke jeg sett før:) jeg lager ovns rett til middag ofte og jeg har også en form fra IKEA som duger,men denne skal jeg jammen se etter på mine shoppingrunder! Koselig stativ til koppene dine, Monika!Og god gammeldags oppskrift bok hører med!!
ha en fin lesedag!
Klem Linda

Mine-puslerier sa...

Så koselig blogg du har!:) Og den ildfaste forma..der hadde jeg mått snu også, den var bare lekker!
Ha en fin dag!:)

Grip dagen sa...

Kom når det passer, du Monica!

Lykke til med dansinga! Selv skal jeg ut å spise ugress i Aboreetet ikveld... -helt sant!
Vi lærer å finne så mye snaks i naturen, på kurset jeg deltar på. Det er spennende - og himla sunt!
Klem Marit

helle - pirettehuset.dk sa...

Tak for hyggelig kommentar på mit indlæg, det blev jeg glad for.
Hvilke fine billeder du viser fra dit køkken... det søde lysegrønne fad og kopholderen skriger også efter mig, jeg har bare ikke kunnet høre det før nu, sikkert fordi der for langt til Danmark!

Jeg har mine opskrifter i en køkkenskuffe, hvor udklip, håndskrevne lapper, kopierede sider og bøger ligger hulter til bulter blandet sammen.
Ikke optimalt, og slet ikke så fint som hos dig!

Mange hilsner til dig
:)Helle

Marita sa...

Fina bilder du visar. Så söt formen er, i fin vårfärg.
~Marita~

lavendel mio sa...

Nydelige bilder!! Oppskrifts boken var helt nydelig. Og den formen kunne jeg godt tenkt meg:))
Ha en flott dag,klem:)

M sa...

Så fint du har det!
Jeg skal kjøpe en koppeholder, så en inne hos Tuva...men din var jo like fin....hvor har du kjøpt den, hvis jeg kan spørre...
Klem fra meg

SiljeVanilje sa...

Takk for koslig kommentar!:) Lyseblå greengate har jeg og satt opp på ønskelista framover!:)

Kjempefine ting du viser frem fra kjøkkenet! Nydelig koppholder!<3
Hvor har du kjøpt oppskriftsboka, har lett litt rundt etter den jeg også? den er jo genial!:)

Ønsker deg ei kjempefin uke, og lykke til med eksamenslesinga!:)

Klem fra Silje

Kristin sa...

Så fin den ildfaste formen var!! Me like;) Likte også VELDIG godt oppskriftsboka d, så jeg lurer på hvor du har kjøpt den hen?? Masse lykke til med eksamenslesingen, snart ferdig vet du:-)
Klem

Crinoline sa...

Denne boken ser virkelig smart ut.Nydelig farge på det ildfaste fatet.Forkle med hardangersøm er jo så flott at det nesten bare kan henge til pynt.

Hanne sa...

For en lekker ildfast form, superfin. Lykke til med lesingen, og ikke minst på eksamen, når den tid kommer.

moni sa...

ser det er mange som har spurt hvor jeg har kjøt oppskriftsboka mi, og det er inne på tanum.no:) Men storesøss, du får helelr ønske deg den til bursdagen din;)

Lindas Hus.. sa...

Ojsan her var det mye lekkert.
Hm,hm,hvor får en kjøpt slik en oppskriftsbok?Den ser flott ut.
Herli ny form og flott forkle.
Ha en fin kveld!Linda :))

Guttemamma sa...

Så koselig du har det på køket!!! De ricebollene er bare utrolig fine!! LIkte også forkleet ditt godt! Som Linda har jeg koppeholderen til smykker!!
Klem

Anonym sa...

Så flott oppskriftsbok du hadde, tror jeg må inn på tanum.no og kjøpe en jeg også:) Likte så godt den ildfaste formen din, nydelig farge... og koppestativet:)
Lykke til med eksamenslesing!
Klem:)

Hilde C. sa...

Det er utrolig hyggelig med en oppskriftsbok hvor man har samlet oppskrifter fra nære og kjære og enda noen. Jeg skjønner forresten godt at du ikke klarte å gå fra dne ildfaste formen :-)

Moderncountry sa...

Hei Monica,

Bare jeg som smyger meg rundt i natten. Ville bare hilse på og titte litt rundt. Tenk at jeg har gått glipp av din fine blogg!

Ha en god natt!
Klem/Aina

Ps: For en utrolig lekker form! Så vakker farge..

Pia sa...

Åh, så fine fine ting du har i kjøkkenet:-) Og jeg er helt enig, RICE har noen utrolig flotte farger på tingene sine:-)

Interiør 63º N sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min :O)
Velkommen tilbake :O)
Kjempefine kjøkkenting du viser på bildene dine og ikke minst den smarte oppskriftsboka

Ønsker deg en fortsatt fin onsdag ;O)

Kirsti

Nooria sa...

Hei igjen :-)

Jeg elsker tapas, og jeg kan forsåvidt ha noe tapaslignende til forrett, men hovedretten må være gourmet.