lørdag 20. mars 2010

Farmorkjeks ♥Så var det helg atter en gang, skjønner ikke hvor dagene blir av jeg? Jeg føler tiden går fortere jo eldre jeg blir og plutselig så er ikke prinsessa baby lengre. Hvor blir tiden av? Jeg husker når jeg fikk prinsessa, så var det ei dame som sa jeg måtte nyte den tiden hun ville være i fanget, heldigvis vil hun fortsatt det og jeg håper hun vil fortsette med det lenge. Men alt til sin tid tenker jeg, og hver tid har sin sjarm.


Igår etter jobb bakte jeg havrekjeks som jeg sa jeg skulle. Min farmor har alltid havrekjeks og det er det beste jeg vet enda. Jeg husker hvor godt jeg syns det var med smør og gulost når jeg var liten. De er jo egentlig ikke så usunne heller. Prinsessa elsket også havrekjeksene igår og satt og hadde det til kveldsmat mens jeg stekte. Hun var så skjønn, så på meg og smilte og sa: mamma du er jammen flink å bake. Hihi, de er skjønne de små. Det varmer alltid i mammahjertet med de fine ordene hennes, hun er så omsorgsfull.


Etter at havrekjeksene var avkjølt fant jeg et norgesglass å la dem oppi. Min kjære lurte på om jeg hadde bakt bare for å pynte, hihi. Det er faktisk litt meg å gjøre det, det skal jeg innrømme, men jeg baker ikke noe jeg ikke liker bare for at det kan være fint som pynt. Det må jo være grenser, selv om man er interiørblogger. Det ble egentlig bare et bonus at det tok seg godt ut på kjøkkenbordet. Praktisk er det også når det ligger i glass, da er de ikke bortgjemte og vi husker å spise dem. 
Det er rart hvordan inspirasjonen til bloggingen svinger. Noen ganger føler jeg at jeg har så mye å skrive om og så mange fine bilder som bare ligger på vent til nye innlegg (slik er det faktisk nå), mens andre ganger så føler jeg ikke jeg har noe å bidra med. Uansett s har jeg mesten en hel mappe med bilder jeg har fotografert i morgentimene denne lørdagsmorgenen, og jeg gleder meg til å dele mer med dere. Ønsker dere alle sammen en videre fin lørdag og helg.

15 kommentarer:

hanne sa...

Min bestemor/farmor lagde også slike kjeks og det var toppen av lykke å få disse til kvelds med brunost! Så lekkert og lurt det var å ha dem i Norgesglass...lurer på om jeg ikke skal lage en porsjon selv. Takk for inspirasjonen på en lørdagsmorgen!

Snuskebassa sa...

Det hørtes ut som en perfekt morgen Monica.
Havrekjeks er kjempegodt!
Bildene dine er skjønne. Lett og se at du koser deg med det nye kameraet :-)
Stor klem fra Liv, som har brettet klær, og så langt funnet 8 umake sokker. Jeg må begynne å vaske klær når det er lyst!

helene sa...

Kjempekoselig med kjeksglass:) Ja, enig...tiden går kjempefort! Vi hadde treårsdag her i uken, skjønner IKKE hvordan tre år har gått allerede!

Bette sa...

Mmmmmm,de kjeksene så gode ut;o)
Kos deg masse og nyt helgen!

God klem fra Bette
-xxx-

Anitas hus sa...

Så koselig på kjøkkenet ditt og farmorkjeksene så både flotte ut der de sto i norgesglasset og jeg er sikker på at de er gode også. Skikkelig kos.

Har det på akkurat samme måte som deg med bloggingen, det svinger her også^^,)

Ja den tida skjønner ikke jeg heller hvor blir av... Her er eldste snart 16 og minste snart 13 år... Heldigvis så er minsten vedlig kosete ennå^^,) Han kryper helt inntil mamma`n sin når vi sitter i sofaen og ser på tv, men jeg vet jo det at plutselig så er det slutt, så derfor nyter jeg hvert øyeblikk:)

Nei, nå må jeg komme meg avgårde! Tudeluuuu!
Ha en fin helg vennen!
Klem, Anita:O)

Tove `blogg verden sa...

Havre kjeks er kjempe godt ja : ) Her har vi bursdagsmaraton...så er nok litt mer usunne denne helgen ; )
Kos dere masse!

Linda sa...

Hei Monica!Kjeksene så deilige ut.
Morro å bake.Her har jeg bakt grove horn og brød i dag.
Koser meg med bakedag.
Ha en flott helg!Klem Linda :))

Janne Lillian ♥ sa...

De kjkesene så gode ut!! Så flink du er:) lekkert dekorert i norgesglass. Jeg har også planer om å lage kjeks.. men tiden strekker ikke alltid til.

Gleder meg til å se alle de fine bildene du har tatt idag:)

Kjenner følelsen av tørke jeg også.. nå går det kun i amming og baby, og da kommer ikke akkurat innleggene på en snor.. men men.. det kommer nok inspirasjon etterhvert ♥

Ha en fantastisk lørdag!!

Klem

Erika sa...

For en vakker blogg da! hvorfor har jeg ikke funnet veien hit før? Jeg følger deg videre ;)

Klem Erika

Christine C sa...

Ååå, havrekjeks er jo så godt - og hjemmelaget må det være :) Mamma lagde verdens beste. Kanskje på tide å bake en porsjon selv snart?
Kjempefint og dekorativt å oppbevare dem på Norgesglass.

Ha en fin helg!

Margrethes hus og hage sa...

Så koselig med slike familieoppskrifter. Jeg har noen slike jeg også, men baker alt for sjeldent.
Lekkert med kjeksene i Norgesglass :)

Og det er sant at årene går fort. Man må nyte dagen i dag :) Plutselig har man tenåringer i hus, som gjerne vil klare seg selv. Det er en liten overgang å bli vant til det også :)

Ønsker deg en fin helg. Hilsen Margrethe

Mona Christin sa...

Kan tenke meg at farmors kjeks er gode. De var jo flinke med oppskrifter og sånt i gamledager. At du opprettholder en tradisjon er jo bare flott. Leit at tradisjoner er i ferd med å dø ut.

Klem fra Mona C♥

Skogland sa...

Hei Monica,

takk for at du sa ifra om linken!

God helg til deg også ♥

klem fra meg

Datt sa...

Fristende og vakkert! :D

♥ Linnie ♥ sa...

Havrekjeks er kjempegodt, pleide alltid å bake det før :)

Storebroren min elsker hjemmebakte havrekjeks, så jeg begynte å bake til ham, da han flytta på hybel i 1993 faktisk ;)

Har ikke bakt det de siste årene, men fikk lyst på igjen nå, for de du har bakt så skikkelig gode ut :)


Nydelig som dekor også faktisk, glasset ditt er kjempesøtt :)

Ha en flott lørdagskveld videre :)

Klem