torsdag 7. januar 2010

Lokal historie

Jeg syns det er så kjekt med historie, fra de gamle og svunne tider og ekstra kjekt er det når det er lokal historie- historier som lenge har levd på folkemunne fra min bygd.Her som jeg bor har det nettopp kommet ut en historiebok med omtrent all historie som er verd og vite fra bygda- fra 1870-2007. En kan lese om alt fra handel, kulturminner, idrett, industri til stedsnavn og personligheter med mer. Selv syntes jeg det var utrolig spennende å lese om oppvekst og boligforhold.Boka erproppet med vakre bilder og dokumenter fra vår skjønne bygd, noen av disse bildene deler jeg med dere idag.Her kommer et lite utdrag som jeg blandt annet syntes var spennende å lese:
"Daasen" var lønningsposen den gang. Den var en eske av blikk, med løst lokk, 8 cm i firkant og 2 cm høy. Den var først merket med nr. (i trykk), siden i påklistret papir med navn. (...) "Kjæme du med dåsen" sa de gamle, lenge etter at den var erstattet med lønningspose av papir. 


Dere skjønner med andre ord sikkert hvorfor jeg koser meg med denne boka. Et riktig flott stykke arbeid må jeg si. Ønsker dere alle sammen en videre fin torsdag.


15 kommentarer:

Mira sa...

Koslige bilder!
fint at lokalhistorie blir skreven ned.

Min svigerfar har skreve bøker om lokalhistorie her. Fra istid og oppover, mye å lese ja. Og han forteller og forteller hver gang me samles.

klem fra Mira.

victoria sa...

Så morro da med sånn lokal historie fra der man bor, alltid morro å lese om hvordan ting har vært og hvordan folk har levd...
Så skjønner at du koser deg med den vennen...
ha en super dag..
klem victoria

jannes hobbykrok sa...

Så fine bilder,gøy å finne slike skatter!dette var en virkelig fin blogg,og jeg gleder meg til å titte innom igjen!
Ha en flott dag!
Janne

Mor og datter sa...

sånne ting er kjempe koselig å lese. Tror nok det har vært veldig tøffe tider før våre forfedre gikk igjennom.. Men kjempe moro å se på bilder og lese om sånt! kos deg masse videre..
klem

UNDRING sa...

Fine bilder, veldig artig med lokalhistorie.

Christinas låvebutikk sa...

Heisann! Så morro da!! Artig å lese!
Jeg lurte på om jeg kunne låne tilda bildet ditt på headeren? Elin skal muligens sy til meg og jeg vil vise henne denne!!
Ha en fin dag!!

Datt sa...

Så stas med slik bok da! Heldiggris! :)

Sköna o Gröna Ting sa...

Vilken skatt Monica!!!
Visst är det spännande med historia ifrån sitt eget boende och trakten:)
Mina svärföräldrar har också mycket foton kvar sedan 200 år tillbaka och ofta tar jag fram den gamla trälådan och läser igenom gamla traktament och överlåtelser, knappt man kan läsa vad det står bara!

Ha en skön eftermiddag och kväll Monica....
Kram
Marianne

The Lavendar Room sa...

God kveld frøken!

Ja!! Er helt enige, utrolig kjekt med litt lokalhistorie og ennå kjekkere er å se bilder av hvordan det så ut før.

Gratulerer med et fantastisk fint dukkehus!! (Til både datteren og mammaen)hihi Kan tenke meg at jenten din ble helt i hundre da hun fikk det, drømme hus jo! Har dere begynt å innrede huset??
Vi måtte sette huset til E litt vekk, hun fikk det da hun fylte ett år og da var hun litt vel liten, men nå er hun tre år, så tror vi kan hente det fram igjen:) Jeg begynte å legge gulv i dukkehuset, jeg klippet til ispinner og limte de fast og malte deretter gulvet. Det ligne faktisk på et gammeldagse shabby chic gulv. Skal se om jeg får til ett par bilder og vise deg:)

Så kjipt å miste alle blogger du følger!! Kanksje du kan titte på listen hos NIB og finne noen av de:)

Har dere hatt en fin jul??
Håper alt står fint til,
Herlige lite jente dere har!!

Klem Julie

Missfryd sa...

Åh, så spennende...
Godt nytt år til deg:-)
Klem Ingrid

Christinas låvebutikk sa...

1000 takk! Veldig snilt!
Ha en fin kveld!

Hilde sa...

Så fint å kunne sin lokalhistorie - her gir det lokale historielaget ut bok hvert år , og de er veldig fine - spekket med ulike historier og bilder fra svunnen tid....
Hilde

Anette Willemine sa...

Skjønner godt at du synes det er morsomt å lese denne boken! Jeg deler din interesse for historie. Det hverdagslige, nære synes jeg er spesielt morsomt og fascinerende å lese om.

Kos deg videre med boken!
Klem fra
Anette Willemine

Snuskebassa sa...

Jeg fikk ikke boken til jul..., så jeg skal kjøpe den i helgen. Gleder meg!

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Så spennende da,moro med en sånn bok. ;o)

Jeg tenkte på om du heklet en duk eller noe lignende på bestilling da. Vil så gjerne ha det...hehe
Fine bilder du har.

Ha en fantastisk helg.

Klem Simone