søndag 7. juni 2009

La vie en Rose :)

Jeg elsker å pynte opp med friske blomster, så vel som til hverdags som til fest! Så da jeg var innom å handlet inn til helgen ble det med en bukett fra Mega, og jammen meg holder de rosene seg godt. (...i forhold til dem jeg kjøpte sist, som ble daffe med en gang...)


Syns rosene var så skjønne i fargen når de var så duse og med akkuratt som litt grønt ytterst, nydelige:) Men gu jeg stod lenge og vurderte farger... hihi, ja jeg er litt sånn vinglepetter skal innrømme det, frem og tilbake...

Når jeg først viser spisestuen min så må jeg bare fortelle litt om spisebordet som jeg har.(selv om dere desverre ikke ser det under duken der, men det må jeg vise dere en gang) Det er et spisebord som jeg er meget glad i og som har tilhørt min oldemor og oldefar! Når vi flyttet ut for første gang, var vi ganske unge og hadde ikke råd til all verden. Mine kjære besteforeldre ville være snille å hjelpe til og tilbydde meg et spisebord som de hadde stående. Jeg var overlykkelig og prisatte hver møbel jeg kunne få. Ikke viste jeg at det var et veldig gammelt og utrolig vakkert og massivt bord med vakre detaljer og utskjæringer på bena.

Desverre er klaffene beiset i en annen farge enn bordet (tror de gjorde litt slikt før?, kankje spesielt om de hadde noe brukende får hånd, hvorfor kjøpe nytt da...) Men jeg vurderer å male bordet hvitt... får se hva jeg gjør. Foreløpig står det slik det er og ofte med duk på (desverre for jeg burde jo vist det frem det vakre bordet, men jeg er sååå svak for fine duker også liker jeg å ha klaffene i for da er det så stort og ekslusivt føler jeg) Men det er egentlig en av mine favoritt møbler:)Må bare oppklare litt... det er IKKE trappen jeg maler (bare så dere ikke blir skuffet når dere får se resultatet, ser det er mange som skriver trappen i kommentarene) MEN TRAPPHULLET! (er det ikke det det heter da?, litt usikker nå jeg...) Skulle så veldig gjerne tatt trappen også å pusset og malt hvit, også er drømmen teppe eller parkett i trinnene, men en plass må jeg starte og valget falt på å ta trapphullet og få bort furuveggene først...

Jeg kan jo ikke ta alt på en gang... Dere kan tro jeg var skuffet når jeg var sååå klar for å få gjort mye i helgen, og når jeg kom til lørdagskveld og var ferdig med grunning. Ja da kom fruen på at jeg ikke hadde kjøpt maling enda, fordi jeg skulle vente med det til grunninga var ferdig... men men jeg har jo ferie, og imorgen skal det bli maling på fruen:)

Ønsker dere en nydelig start på uken:)


14 kommentarer:

mi-rachel sa...

enig med deg...nydelig farge på de rosene der.
og tuuusen takk for superkjekk kommentar på bloggen min.
øsnker deg også en fin uke.
og jeg kommer på besøk igjen!!

Linda sa...

Hei Monica.
Så utrolig koselig spisestue du har!
Og de rosene var utrloig skjønn i fargen!
De rosene jeg fikk anbefalt og kjøpte på fredag vet jeg ikke hva heter, men de er kjøpt på Ica Maxi.
Det var 9 roser i hver bukett.
3 av de gule hang med hodet i dag, de ble kuttet og satt i små telysestaker, der lever de noen dager ekstra.
De rosa står fint enda!...her i huset er det ganske utrolig!

Ha en fin uke min venn!
Klem fra Linda

Linda sa...

De rosene der var jo bare vakre! Jeg er sååå svak for rosa roser:)

Lykke til med malingen av trapperommet.
Ha en flott uke. Klem Linda

Margrethe sa...

Rosene var flotte. Det er kosleig med friske blomster, de pynter opp og lager koselig miljø :)

Jeg har alltid kalt det trappegang, men mulig det er feil? Men det blir sikkert fint, og et sted skal man begynne, ja. Alt blir ikke gjort i en fei, selvom man helst skulle sett alt ferdig i går :) Sånn er i alle fall jeg!

Ha en fin kveld!
Hilsen Margrethe

frøken olsens drømmer sa...

Hei på deg min venn...
jo da endelig fikk sendt...
såå pakkelappen er nok fra meg :))
Du har det kjempe fint bare så du vet det !!!!

Josefine sa...

Nydelig spisestue...
litt herskapelig! Og de rosene var så skjønne:))
Ønsker deg en flott uke, klem

Guttemamma sa...

Ikke hørt "trappehullet" før...:-). Vi (les mannen min) malte trappen vår hvit i høst,elsker den!! Kos deg med maling i morgen,,klem

Kerstin sa...

Heisan Så koselig du har det hos deg..herlig farge på rosene...

hekleteppe er heklet etter fri fantasi.. både når jeg laget hver enkelt lapp , men også når jeg satte det sammen...

Nyt uken Klem kerstin

Hjerterom sa...

Hei :)
Så koselig spisestue du har !
Så koselig med det gamle bordet,da har du noe som ikke alle andre har ;)
Nydelige roser !
Lykke til med maling av trapphålet (d sier vi å ) ;)

Ha en fin fin dag.

Klem Siw

Datt sa...

Gleder meg til å se dette bordet nå da, dårlig gjort å ikke vise det med en gang! ;) Ellers har du jo en herlig stue da, en slik jeg drømmer om! :)

Merete sa...

Skjønne roser! Synes ofte at blomstene fra butikken blir fort slappe, men noen ganger glimter de til og kan stå lenge-lenge!

Så koselig at spisebordet har en historie. Jeg elsker gamle møbler og det er gøy at du har arvet det fra familie - da kjenner du opphavet. Spennende om du velger å male det etterhvert. Nydelig spisestue har du allefall.

Ha en flott start på uken! :D

Hanne sa...

Takk for koselig lesning, og skjønne bilder. Jeg elsker roser også. Nå kan jeg så vidt begynne å ta inn roser fra hagen.

Frk. T sa...

Hei vennen!: )

Hvordan gikk møte idag? Jeg har bare vært på møte selv idag faktisk, begynner ikke ordentlig før på onsdag.. Litt deilig igrunn!; ) Men jobbem virker hvertfall kjempespennende!!:D

Sukk, du pynter og dekorerer så flott, Monica! Utrolig flott bord.. Og det kakefatet ditt i bakgrunnen på øverste bildet.. jeg vil og ha!!!:D

Håper alt er bra med deg og at helgen har vært bra?!

Stor klem

The Lavendar Room sa...

Det er så kjekt med møbler med historie som har vært i familien synes jeg! Fin spisestuen du har:)
Liker så godt alle de små skjønne detaljene du har gjennom huset ditt!

Ha en fin dag, god sommer (det er vel offiselt sommer nå jo!) :)

Klem Julie