mandag 2. februar 2009

Smuler på de rikes bord

Jeg har fått meg noe nytt i hjemmet, og med den følgte et skriv som stod i Aftenbladet for ikke så lenge siden. Skrivet gjør det mye klarer for meg hva det er jeg har fått i hus.

"da jeg for mage år siden kjøpte denne trolige engelske bordskrapen som vises idag (i aftenbladet viser de et bilde av en lignende bordskrape som den jeg har), hadde jeg aldri sett noe tilsvarende før. Først trodd ejeg at det var en kjempemessig paikniv"

Ja, paikniv ja, det var ikke dumt å bruke den til det!!! Kanskje forreningsdamene får servert pai neste gang og kan ta paien med denne. Eller kanskje den kan brukes til å ta smørbrød med?

"Ved å studere den litt nøyere skjønte jeg at det kunne ikke stemme. Etter å ha bladd litt i bøker, skjønte jeg at det var en skrape ment til fjerning av smuler fra duken på et dekket bord"

Jasså ja, den kan jo være grei å ha, så kan jeg springe etter prinsessen når hun springer rundt med skiven i hånden og smuler rundt forbi.

"Skrapen føyer seg inn i den uendelige mengden av kjøkkenutstyr, bestikk og dekketøy som fantes i velstående hjem vel hundre år siden. Det var de store middagers tid med mange retter og tilsvarende oppdekking. Man stilte sin velstand til skue."
Ja nå har skrapen kommet inn i min uendelige mengde av kjøkkenutstyr også, foreløpig står den bare til pynt på sinkfatet på kjøkkenet, men hvem vet kanskje jeg springer etter deg med den om du smuler på mitt nydekkede bord neste gang?

10 kommentarer:

sol sa...

Det finnes visst ikke grenser for spesialredskaper :D

HobbyMegHer sa...

Jøss, en slik har jeg aldri sett før. men nydelig, DET var den! Gøy med slike ting. :0)

Anonym sa...

..."og at det er en nyttig ting, kan ingen komme fra"...

Morsom sak :-)

Hanne sa...

Lekre og stemningsfulle bilder av vakre ting.

Ida Lovise sa...

Alt ein ikkje veit at ein har bruk for *fnise* Men pen var den

Bette sa...

Takk for det! Ja,jeg er veldig fornøyd! Gøy å finne slike gamle skatter:o)
Artig redskap du har fått deg da! Koselig å bare ha på pynt,syns jeg!
Ha en super mandagskveld!

-Bette-

latara sa...

Hi hi, det är ju helt galet vilka specialredskap den fanns - och finns fortfarande! Jag visste till exempel inte vad ett zestjärn är, men nu tycker jag att jag inte kan leva utan det. Jag menar, hur ska jag få till perfekta citrusskalstrimlor utan mitt lilla zestjärn? ;-)

Gillar dina bilder skarpt! Ha det så bra!

Kram, Karin

Solveig sa...

HEi hei:)
Det skal være fint ja forstår jeg..
Hehe;) De var kanskje litt nøyere når det gjelder slik før??
Uansett var den jo kjempe fin!

Du spurte hva jeg maler med..
Kurv bør spray males, tar lite tid, tetter godt og trenger ikke mye spray maling. Men jeg malte med vanlig olje maling, kun fordi jeg ikke kom meg til butikken:P Er en utålmodig sjel.. Det fungerer det også, ble fint. MEn blir mye dyrere med vanlig maling.

Ha en fin dag:)

Grip dagen sa...

I morra skal jeg ned på butikken din å handle litt.
Var innom igår for å se hvordan dere hadde fått det. Men da hadde jeg det altfor tralvelt...

Skal på "sytur" med noen venninner denne helga. Da har jeg fått jobben å handle stoff.

Får du brukt skrapa di?
Kanskje du kan skrape is av bilen...? He, he.

Kos deg med nye funn og heklelapper.
Klem Marit

Bette sa...

Tusen takk for det! Og god helg til deg også! Min skal tilbringes med masse håndball... Sånn går det når både mor og sønn er aktive:o)

-Bette-